Wij hebben altijd met dezelfde begrafenisondernemer gewerkt in onze familie, kan ik dan wel op jou als voorganger beroep doen? 

Uiteraard. Een begrafenisondernemer zorgt voor de praktische zaken (zoals ondermeer aangifte van het overlijden, vervoer van het lichaam, opbaring, drukwerk, eventueel een ceremoniemeester enz...) en ik als uitvaartbegeleider draag er zorg voor dat u als familie en vrienden uw verhaal kwijt kan, dat de levensviering een warm en persoonlijk geheel wordt, met oog voor kleine, maar o zo belangrijke details, waar de (eventuele) sprekers aangekondigd en begeleid worden enzovoort. Mijn prioriteit is om samen met u als familie of vrienden een afscheid te verzorgen, in vertrouwen,  met plaats voor eigenheid, waar elk levensverhaal in zijn uniek-zijn, benadrukt wordt.

 

Moet ik dan zelf teksten schrijven wanneer ik "voor als het zover is" iets wil achterlaten? 

Neen, dat is net de meerwaarde van 't Laatste Woord. We bekijken samen wat u wil zeggen of schrijven, ik luister, schrijf en herschrijf tot de boodschap die u wil achterlaten, klinkt zoals u het wenst.

 

Is dit wel iets voor mij ?

In mijn ogen heeft iedereen er belang bij om het laatste woord te nemen. U weet immers het beste wat u nog wil meegeven aan uw vrienden, familie, (klein)kinderen, kennissen.

 

Is dit niet te groots ?

De wijze waarop bepaalt u zelf. Ik ga u daar ten volle in helpen om een mooie tekst of opname te maken. Als u dit wenst wordt de begrafenisondernemer die u kiest ook op de hoogte gebracht van het bestaan van uw laatste woorden.

 

Mijn uitvaart gaat plaatsvinden in intieme kring, is dat dan wel geschikt zo'n tekst? 

Het aantal aanwezigen staat los van de boodschap die u graag wil brengen. U kiest immers de wijze waarop uw laatste woorden gebracht worden.

 

Ik wil geen plechtigheid, helemaal niets. 

Dat begrijp ik. Mogelijks wil u gebruik maken van een gepersonaliseerde brief aan een welbepaalde persoon.

 

Ben ik daar niet te jong voor?

Jammer genoeg weten we niet wanneer er aan ons leven een einde komt. Dat is net de kracht van ’t Laatste woord. U past uw tekst aan wanneer u wenst, wanneer er iets in uw leven verandert. Iedereen die achterblijft, wanneer een persoon plots wordt weggerukt uit het leven, heeft vaak vele vragen.

 

Ik ben daar nu nog niet mee bezig, zijn dat geen zorgen voor later?

Net zoals in de vorige vraag kan ik alleen maar zeggen dat de achterblijvers het hoogstwaarschijnlijk fijn gaan vinden, wanneer u zorgt voor een laatste, warme boodschap.

 

Kan ik mijn tekst aanpassen? 

Natuurlijk! Op regelmatige basis zal u gecontacteerd worden met de vraag of er iets gewijzigd is in uw leven. En uiteraard kan u steeds zelf met uw gepersonaliseerde inlogcode uw tekst wijzigen.

 

Mijn laatste woorden komen toch niet te vroeg vrij?

Neen, u bent de enige die tijdens uw leven toegang heeft tot uw teksten. Dit met een eigen inlogcode.

 

Hoe gaan mijn teksten bij de begrafenisondernemer terechtkomen?

U duidt 2 vertrouwenspersonen aan, die u ten allen tijde kan wijzigen. Zij dienen op het moment dat u overleden bent ons te contacteren (met akte van overlijden). Wij zorgen ervoor dat uw laatste woorden bij de juiste personen of begrafenisondernemer terechtkomen. Wat ook kan is dat u reeds weet met welke begrafenisondernemer u gaat werken, op die manier kan ik hen op de hoogte brengen van uw "laatste woorden"  die bij mij in bewaring zijn gegeven.